PSD depune moțiunea de cenzură ”România eșuată” împotriva guvernului Cîțu

marcel_ciolacu_psd_buget_sporuri_masura_populista.jpg

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: psd.ro)

PSD va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură numită ”România eșuată – recordul fantastic al guvernului Cîțu”, a anunțat luni Marcel Ciolacu, președintele PSD, într-o conferință de presă.

Liderul social-democrat a expus, într-o conferință de presă, motivele pentru care guvernul Cîțu ar trebui dărâmat de la putere.

"Astăzi am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali", a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Titlul moţiunii este "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu". Șeful PSD a acuzat guvernul Cîțu că vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare, că benzina ar fi ajuns la 6 lei/litru, că executivul nu a ajutat firmele românești în pandemie și că alimentele de bază ar fi devenit un lux. ”Acestea nu sunt lucruri fantastice, așa cum susține domnul Cîțu", a spus Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila și a refuzat să dea detalii despre eventuale coaliții de guvernare, spunând că acestea vor fi decise dacă moțiunea are succes.