Rareș Bogdan, critic la adresa PSD: Lipsa consensului asupra PNRR arată imaturitatea clasei politice

Rares Bogdan sanctiuni Rusia test Occident.jpg

Rareș Bogdan spune că sancțiunile împotriva Rusiei sunt un test pentru UE, NATO și SUA
Rareș Bogdan spune că sancțiunile împotriva Rusiei sunt un test pentru UE, NATO și SUA
Sursa imaginii: 
Facebook/Rareș Bogdan

Criticile PSD față de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) arată lipsa de înțelegere a acestui partid și a liderilor săi pentru prioritățile României, declară la RFI eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Rareș Bogdan crede că Bruxelles-ul va evalua în conlucrare cu Bucureștiul proiectele depuse de România prin PNRR: ”Cu siguranță, Comisia va analiza fiecare proiect în parte, pe fiecare dintre capitolele de investiții, dar sunt absolut convins că va fi o conlucrare între Comisie și reprezentanții Executivului, nu va fi o impunere, pentru că acest plan a fost făcut în funcție de necesitățile României, iar CE nu vine să impună propriile proiecte de investiții sau propriile priorități”.

 

Simonis (PSD): Sunt destui nemulțumiți la PNL și USR PLUS, ca să putem demite Guvernul

 

Vicepremierul Kelemen Hunor la RFI: PNRR este echilibrat/FMI nu e parte a Planului

 

România a trimis PNRR la Bruxelles. Ministru: Suntem aproape de capătul drumului

 

Liberalul critică PSD, pentru că nu susține PNRR: ”Legat de partidele politice, aici am o oarecare durere și cred că arată lipsa de maturitate a clasei politice din România și relativa tinerețe a democrației post-decembriste în această țară (...). În Italia, o țară unde partidele politice sunt într-un război permanent, un război crunt între o dreaptă care merge spre radicalism, o stângă populistă, au ajuns să-și dea mâna, să vină cu un premier ultra-reformist, un om care a salvat în 2008-2009 Europa, din funcția de președinte BCE, e vorba de Mario Draghi și practic, întreaga clasă politică (...) susține un Guvern Draghi, tocmai pentru a scoate Italia din criza economică în care a intrat post-Covid. Asta înseamnă maturitatea unei clase politice (...) și asta înseamnă lipsa de înțelegere a PSD și a liderilor săi pentru prioritățile României”.