Demonstrații pro-palestiniene în Franța și Germania

Încetarea focului anunţată joi seară de ambele părţi nu a stabilit un termen limită pentru încetarea luptelor şi rămâne fragilă.

4000 de persoane s-au adunat ieri în Franţa pentru a-şi reafirma sprijinul pentru palestinieni, în timp ce o încetare a focului a încheiat joi o perioadă de 11 zile de confruntări sângeroase între Israel şi Hamas, mişcarea islamistă care conduce Fâşia Gaza.

Mitingul a fost anunţat ca un marş, dar a fost limitat la o adunare în Place de la Republique de către prefectura de poliţie din Paris, care interzisese demonstraţiile de la sfârşitul săptămânii trecute.

Alte mitinguri şi marşuri au avut loc în Strasbourg, Lille, Toulouse şi Montpellier.

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă şi în mai multe oraşe din Germania pentru a-i susţine pe palestinieni, informează DPA. Mitingurile au avut loc la Berlin, Frankfurt, Giessen şi Leipzig şi au fost în mare parte paşnice, a declarat poliţia la începutul serii.

Izbucnirea violenţelor între armata israeliană şi Hamas s-a soldat cu 248 de palestinieni morţi, dintre care 66 de copii şi combatanţi, potrivit autorităţilor din Gaza, şi 12 morţi în Israel, dintre care un copil, un adolescent şi un soldat, potrivit poliţiei.