Iohannis: Stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare l-a înştiinţat că astăzi vom depăşi 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi. „Noi stăm în România extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare”, a adăugat şeful statului. El a mai spus că românii nu trebuie să se amăgească deoarece pandemia încă nu a dispărut. Președintele i-a îndemnat din nou pe oameni să se vaccineze.

România va depăși joi o sută de mii de persoane vaccinate într-o zi și va menține ritmul, iar dacă e necesar, îl va crește, spune președintele Klaus Iohannis: „Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea”.

Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre de vaccinare deschise non-top la spitalele militare, am renunțat practic la toată birocrația și începând din această săptămână, sfârșitul acestei săptămâni toate centrele de vacinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă - oricine se poate prezenta direct și se poate vaccina” spune președintele Klaus Iohannis.

El menționează că „suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentrua intra în această etapă”.

Noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce, pur și simplu, la vaccinare. Urmează noi și noi acțiuni, sunt planificate centre cu prezență non-stop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel dr. Gheorghiță că astăzi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o zi și vom ține ritmul și, dacă este nevoie, îl vom crește, în așa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetățeni români și cei rezidenți aici să poată fi vaccinați”, adaugă șeful statului.

El apreciază că este evident că cifrele sunt pe zi ce trece mai bune, dar atenționează că pandemia nu a trecut și face un apel pro-vaccinare.

Nu vreau să amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că până când avem un număr mari de români vaccinați, trebuie să respectăm în continuare restricțiile. Dar reiau apelul meu: haideți să ne vaccinăm ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult”, conchide Iohannis.

Șeful statului a efectuat, joi, o vizită la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.