Iohannis: Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog

iohannis_21_aprilie_presidencyro.jpg

Image source: 
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut miercuri guvernanților „mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică, mai multă responsabilitate”. Șeful statului a avut un mesaj și pentru români: "vaccinați-vă pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții".

Președintele Klaus Iohannis a spus că partidele aflate în coaliția de guvernare au trecut în aceste zile printr-un moment „mai dificil.

Orice alianță, în care lucrează împreună mai multe forțe politice, se confruntă cu astfel de provocări. Nu trebuie să tratăm acest episod drept altceva decât este – o situație în care Coaliția și Guvernul au avut de gestionat o provocare, iar răspunsul, dincolo de unele declarații mai puțin inspirate, a fost unul bun”, a declarat șeful statului.

Acesta susține că în această perioadă nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte.

În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliție de guvernare, există diferențe de viziuni și dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate temele naționale mari. Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte și eficiente soluții pentru oameni. (...) Așadar, le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului”, a mai spus Klaus Iohannis.

El spune că oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. „Miniștrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, și nu să provoace crize noi”, a mai declarat președintele.

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a cerut românilor să se vaccineze în număr cât mai mare. Astfel, vor fi anulate restricțiile și românii vor avea o vacanță normală, a spus șeful statului.

În acest moment, trebuie să gestionăm cât mai bine epidemia. Însă, dincolo de măsurile de protecție, dincolo de restricțiile inevitabile pentru a reduce aglomerările și mobilitatea, și care dau deja rezultate, cea mai sigură cale de a stopa răspândirea acestui virus este vaccinarea. Avem deja modelul de succes al țărilor care au reușit să atingă un nivel suficient de imunizare a populației și au început să relaxeze din ce în ce mai mult măsurile”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis le-a cerut românilor să se vaccineze și, astfel, să aibă o vară cu puține restricții.

Suntem și noi tot mai aproape de acel moment în care vom putea să revenim la normalitate, să organizăm concerte, spectacole, să redeschidem industria ospitalității, iar românii să aibă o vară liniștită, să poată merge în siguranță în concediu în țară sau în străinătate. Singura condiție este continuarea vaccinării la cote ridicate. Asta vă îndemn, dragi români, folosiți toate facilitățile, fie prin platforma de vaccinare, fie prin centrele mobile ori cele care vor fi organizate de companii, vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții, în care să putem, în sfârșit, să relaxăm măsurile de până acum”, a precizat Klaus Iohannis.