Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Întâlnire Klaus Iohannis - Maia Sandu. Sprijinul pentru Republica Moldova va continua

klaus_iohannis_maia_sandu_presidencyro.jpg

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele României, Klaus Iohannis,
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei doi șefi de stat au vorbit despre relațiiile româno-moldovene și au stabilit că România va continua să ajute Republica Moldova.

Cei doi președinți au vorbit la Palatul Cotroceni despre proiectele convenite cu ocazia vizitei lui Klaus Iohannis la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020.

Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova.

Președintele României a anunțat că va continua sprijinul acordat Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de Președintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state. Totodată, Președintele României a transmis că țara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19”, a anunțat administrația prezidențială.

Președintele Republicii Moldova „a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19. De asemenea, Președintele Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic și european”.

La final cei doi președinți au stabilit că obiectivul principal al cooperării rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.