Ministrul Muncii: Minerii își vor primi salariile și beneficiile restante

Raluca Turcan vicepremier audiere ministri.jpg

Ministrul Muncii, Raluca Turcan
Image source: 
site-u Guvernului României

Ministrul Muncii, RalucaTurcan, a declarat luni, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile, că " au fost identificate măsuri care pot să conducă la ieșirea din impas”. Ea a precizat că se vor aloca bani în trei tranșe pentru achitarea drepturilor salariale restante. „Am agreat ca aceste plăți să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să încaseze plățile restante și beneficiile restante”, a spus ea.

Ministrul Raluca Turcan a precizat că o primă măsură a fost elaborarea unei Ordonanțe de Urgență, deja publicată în Monitorul Oficial, prin care din fondul de garantare pot fi făcute plățile către Complexul Energetic Hunedoara.

„Astăzi vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care vom elabora și prezenta normele de aplicare pentru plățile din OUG. Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru cei care intră la pensie și pentru asigurarea transportului la locul de muncă și tichetele de masă”, a declarat ministrul Muncii.

Ea a adăugat că „în prima tranșă vom acorda și bani pentru plata subvenției de căldură”.

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA:

 
Raluca Turcan, ministrul Muncii