Începe curățenia la stat? Sorin Ioniță: Există o întreagă ciupercărie de instituții fără o misiune precisă

Incepe curatenie stat Sorin Ionita ciupercarie institutii.jpg

Sorin Ioniță: Întrebarea cu care trebuie să pornim la drum este dacă are rost să existe instituția publică X (Sursa foto: Facebook/EFOR)
Sorin Ioniță: Întrebarea cu care trebuie să pornim la drum este dacă are rost să existe instituția publică X (Sursa foto: Facebook/EFOR)

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a trimis Corpul de Control la Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT), companie cu 20 de angajați, cei mai mulți aflați în posturi de conducere, plătiți în medie cu 20 de mii de lei pe lună. Instituția a format mai puțin de 50 de persoane în opt ani, în schimb consumă fonduri de la bugetul de stat.

Cazul CNIT nu este izolat, România are o întreagă ciupercărie de instituții care nu-și justifică existența, spune la RFI președintele Expert Forum, Sorin Ioniță: ”Timp de ani de zile, s-a dezvoltat o întreagă ciupercărie de instituții în statul român, fără să aibă o misiune foarte precisă, deci confuzia pornește din aia că ție nu-ți sunt clare rolurile statului, pare că unele entități există doar ca să existe”.

El declară că ”e exact genul de sinecuri, păstrate prin colțuri, pe ici-pe colo, ca să mai acomodezi pe unul-altul (...). Întrebarea cu care trebuie să pornim la drum este: are rost să existe instituția publică X?”.

 
Sorin Ioniță, despre risipa de bani din instituțiile de stat