Ape tulburi în PMP. Eugen Tomac și-a dat demisia din funcția de președinte

ape tulburi pmp.jpg

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Eugen Tomac și-a dat demisia din funcția de președinte al PMP, după ce formațiunea a ratat intrarea în Parlament. La Partidul Mișcarea Populară urmează să fie organizat un Congres.

Într-un interviu la RFI, eurodeputatul Eugen Tomac pune scorul slab al PMP de la alegerile parlamentare pe seama absenteismului masiv la urne, cauzat de pandemie: ”În primul rând, este limpede că absenteismul a creat probleme tuturor partidelor. Pe noi, un partid mai mic, ne-a afectat cel mai mult. Faptul că avem o prezență cu aproape 200.000 de voturi mai mică la alegerile parlamentare față de alegerile locale ne-a costat acest aspect și probabil și alte erori pe care le-am făcut”.

El susține că PMP nu a pierdut voturi în favoarea formațiunii radicale AUR: ”Nu aș putea să spun că am pierdut din cauza altui partid și vă dau un exemplu foarte simplu. S-a vehiculat faptul că acest partid are mesaje identice cu PMP. Uitați-vă că în Republica Moldova, mesajul pro Republica Moldova al PMP a fost mai puternic decât al oricărui partid, am obținut cele mai multe voturi acolo”.

La remarca jurnalistului că în Diaspora, PMP a obținut mai puține voturi decât AUR, Eugen Tomac a răspuns: ”Pentru că nu am avut suficient nici timp, nici posibilitatea să ne facem campanii în acele state și bineînțeles că parte dintre cetățeni fie nu s-au prezentat, fie au avut drept opțiune alte partide”.

 

Interviul integral, mai jos

 
Eugen Tomac, despre demisia din fruntea PMP, după eșecul de la alegerile parlamentare