BNR dezaprobă implicarea abuzivă în spoturile electorale ale PSD

bnr_implicare_abuziva_spoturi_electorale_psd.jpg

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)

Banca Națională cere PSD să nu o mai implice în campania electorală. BNR ”dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști ai băncii, în spoturi de campanie ale PSD”, arată un comunicat al instituției.

BNR cere tuturor partidelor să-i respecte caracterul apolitic și să nu o implice în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Iată comunicatul integral al instituției:

 

”Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.

BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre.

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

Toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția BNR se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale Guvernatorului”.