Eugen Tomac: Viitorul Cabinet trebuie să aibă o largă susținere în Parlament

ape tulburi pmp.jpg

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Guvernul de după alegerile parlamentare trebuie să aibă un suport consistent în Parlament, declară la RFI liderul PMP, Eugen Tomac, candidat la scrutinul din șase decembrie.

Eugen Tomac ar vrea o coaliție largă, după alegerile parlamentare din șase decembrie: ”Consider că viitorul Cabinet trebuie să aibă o largă susținere în Parlament. Urmează vremuri foarte grele, traversăm o criză de sănătate publică fără precedent, urmează o criză economică fără precedent și viitorul Cabinet va trebui să-și adapteze agenda și în funcție de prioritățile pe care le are Comisia Europeană, pentru că fără resursele pe care le pune la dispoziție UE, nici un stat nu va putea depăși această criză. Tocmai de aceea, cred că avem nevoie de o largă majoritate în Parlament și de aceea vom milita pentru acest obiectiv”.

În opinia sa, ”pentru a reuși să scoatem țara din criza în care urmează să intrăm, avem nevoie de o largă majoritate în Parlament, pentru a adopta măsuri ce sunt necesare de implementat în vremuri de criză. Este punctul nostru de vedere. Bineînțeles că dacă nu va exista un consens, va trebui să ne organizăm și într-o majoritate mai subțire în Parlament, dar sper, la fel de eficientă, dar punctul nostru de vedere este că următorul Guvern trebuie să aibă un suport consistent în Parlament”.

 
Eugen Tomac, despre Guvernul de după alegerile parlamentare