Orban îl contrazice pe Tătaru: Întotdeauna există vinovați individual

orbannn.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax Foto

În opinia șefului Guvernului, vina colectivă de care a vorbit ministrul Sănătății după incendiul din secția ATI covid de la Spitalul din Piatra Neamț a fost o declarație "într-un moment dificil... Întotdeauna există responsabili, există vinovați individual" spune Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban îl contrazice pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care afirmase că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamț există o vină colectivă: „Întotdeauna există vinovați individual pentru fiecare nerealizare”.

Într-un moment dificil a făcut o declarație... Întotdeauna există responsabili, există vinovați individual pentru fiecare nerealizare”, spune Ludovic Orban. "(...)treaba noastră este să rezolvăm toate problemele, să asigurăm reducerea numărului de infectări, prin respectarea normelor de protecţie sanitară, să asigurăm tratarea pacienţilor care se îmbolnăvesc şi să găsim soluţii pentru orice situaţie care apare, inclusiv soluţia de a putea realiza rapid orice lucrare e necesară, de modernizare, de reparaţii, pentru a putea conferi siguranţă în secţiile de Terapie Intensivă - siguranţă care este oricum în secţiile de Terapie Intensivă. Nu trebuie judecate toate secţiile de Terapie Intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, dar vrem să ne asigurăm o dată în plus şi mai mult decât atât, să sprijinim managementul spitalelor, pentru a putea asigura toate dotările şi lucrările necesare în secţiile de Terapie Intensivă", a arătat premierul, după o întâlnire la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamț există o vină colectivă. El a explicat că va face o reevaluare a întregului sistem medical.

Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare ... cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani. 

Premierul Ludovic Orban a decis, la întâlnirea de lucru de duminică la Palatul Victoria cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”