Donald Trump ține primul său discurs după alegeri, dar încă nu își recunoaște înfrângerea

Proiecția presei bazată pe numărul de voturi care încă se numără în ultimele două state americane, îl dă câștigător pe democratul Joe Biden cu 306 electori față de doar 232 electori ai rivalului său republican Donald Trump. 

După mai bine de o săptămână de la alegerile pentru Casa Albă, Donald Trump vorbește pentru prima dată despre posibilitatea înfrângerii, dar încă nu o recunoaște.

Președintele a ținut o conferință online de pe peluza Casei Albe despre pandemia de Covid-19. Acesta este  primul său discurs public de la anunțarea înfrângerii sale, anunțată deja presă, înfrângere pe care refuză să o recunoască.

În timp ce numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a crescut brusc în țară, Donald Trump a dorit să excludă posibilitatea carantinării.

"Cred că timpul ne va spune ce administrație avem, dar orice se va întâmpla în viitor, cine știe, vă pot spune că această administrație nu va impune blocarea", a spus el, mult mai puțin categoric decât în ​​tweet-urile sale unde denunță mereu ”fraude” masive la alegeri.

Ultimele două state în care nu au fost încă anunțate rezultatele alegerilor din 3 noiembrie, Georgia și Carolina de Nord, au fost atribuite vineri lui Joe Biden și respectiv Donald Trump de către mass-media americană.

Proiecția presei bazată pe numărul de voturi care încă se numără în ultimele două state americane îl dau câștigător pe democratul Joe Biden cu 306 electori față de doar 232 electori ai rivalului său republican Donald Trump. Joe Biden este primul democrat care câştigă votul din Georgia în ultimii 28 de ani.

După numeroase acuzații de fraudă a votului, echipa lui Donald Trump, a renunţat la acţiunea judiciară de contestare a rezultatului scrutinului prezidenţial în statul Arizona, scrie The Wall Street Journal.

Avocaţii echipei lui Donald Trump şi reprezentanţi ai Partidului Republican intentaseră o acţiune judiciară în Arizona săptămâna trecută, contestând aplicarea procedurilor electorale în districtul Maricopa.

Potrivit datelor centralizate de agenţia Associated Press, Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, are un avans de 11.000 de voturi în Arizona, după numărarea a 99% din buletinele de vot. Echipa lui Donald Trump menţine acţiunile judiciare de contestare a rezultatelor scrutinului în statele Wisconsin şi Pennsylvania, conform site-ului de ştiri Axios. com. Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.