Condițiile puse de USR PLUS pentru un Guvern cu PNL, după alegerile parlamentare

Conditii USR PLUS Guvern PNL alegeri parlamentare.jpg

Cătălin Drulă: Sinecurile trebuie eliminate (Sursa foto: Facebook/Cătălin Drulă)
Cătălin Drulă: Sinecurile trebuie eliminate (Sursa foto: Facebook/Cătălin Drulă)

Eliminarea pensiilor speciale și a sinecurilor de partid, zero taxe pe salariul minim și oprirea risipei. Acestea sunt câteva condiții puse de USR PLUS pentru formarea unei eventuale coaliții de guvernare alături de PNL, după alegerile parlamentare din șase decembrie, declară la RFI liderul deputaților USR, Cătălin Drulă.

Deputatul Cătălin Drulă spune că după alegerile parlamentare vor avea loc negocieri între USR PLUS și PNL, pentru formarea unui Guvern: ”PNL este alt partid și vom fi nevoiți, că așa e democrația, să facem probabil o coaliție împreună, în funcție de rezultatul alegerilor. Or în momentul în care două forțe diferite formează un Guvern și vedem asta în Germania sau în alte țări, apare o negociere pe program, pentru că noi reprezentăm interesele legitime și pentru modernizarea României, aceste interese de tăiere a sinecurilor, de tăiere a cheltuielilor inutile, de schimbare a viziunii asupra statului, ca un loc unde să plasezi clientela de partid și să-i asiguri un loc călduț pe bani publici. PNL din acțiunile pe care le-a făcut și în acest an la guvernare este un pic pe contrasens cu aceste așteptări. Va urma un proces de negociere și noi nu vom renunța sub nici un chip la zero taxe pe salariul minim și la oprirea risipei”.

Întrebat dacă eliminarea pensiilor speciale va fi o condiție pentru prezența USR PLUS la guvernare alături de PNL, deputatul a răspuns: ”Absolut și a fost o condiție și pentru votul pe care l-am dat anul trecut pentru învestirea Guvernului Orban, tot așa am făcut, noi nu am negociat nici un post, ca celelalte partide, nu am negociat fotolii și sinecuri, am negociat un program și acolo se regăsea și premierul Orban a semnat acest angajament. Din păcate, din acea foaie de parcurs cu pensii speciale, cu desființarea Secției Speciale din justiție și cu alte măsuri nu s-au întâmplat prea multe lucruri de acolo și în special pensiile speciale pentru primari, unde nu-l aud pe premierul Orban să se pronunțe, deci ele, repet, au fost prorogate un an de zile de la intrarea în vigoare, acum mai avem două luni, ceasul ticăie, să le desființăm complet și noi susținem desființarea acestui nou cost și acestui nou privilegiu”.

 
Cătălin Drulă, despre o eventuală coaliție de guvernare USR PLUS-PNL, după alegerile parlamentare