Cătălin Drulă (USR PLUS): Închiderea piețelor, o măsură proastă, luată pe genunchi

catalin_drula_inchidere_piete_masura_proasta.jpg

O femeie își face cumpărăturile în Piața Obor (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)
O femeie își face cumpărăturile în Piața Obor (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)

Nimeni nu înțelege măsura închiderii piețelor, declară la RFI liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Cătălin Drulă critică lipsa de transparență a Guvernului, în privința închiderii piețelor, pe fondul Covid-19: ”Am văzut aceste măsuri care ne-au fost practic comunicate în timp real, fără nici un fel de consultare cu celelalte forțe politice. Domnul Orban nu guvernează în orb, există și un Parlament, noi am fost aleși pentru a supraveghea actul de guvernare, e normal într-o democrație”.

Liderul deputaților USR consideră că închiderea piețelor este o măsură greșită: ”Trecând peste partea de transparență, această măsură a închiderii piețelor agro-alimentare din spații închise nu o înțelege nimeni, adică înțelegem și susținem absolut și vreau să fie foarte clar, USR PLUS susține măsurile de sănătate publică ce se impun conform sfatului experților. Tocmai că îngrijorarea noastră este că măsurile care erau necesare nu au fost luate la momentul potrivit, ca să nu piardă puncte electorale domnul Orban și am văzut, cred că și dvs., presa ați văzut niște documente scurse, pare-se, pe surse, din zona experților, care aveau măsuri mai dure și în compensare, pare că a fost aleasă această măsură a închiderii piețelor, ca să ne facem că facem ceva, dar ca de multe ori în România când se fac politici publice pe genunchi, s-a ales o măsură proastă, pentru că cred că toată lumea este de acord că locurile unde se vinde mâncare nu trebuie închise, cum nu închidem nici supermarketurile”.

 
Cătălin Drulă, despre închiderea piețelor, pe fondul Covid-19