Parlamentare 2020 | B. Aurescu: Există propuneri pentru înființarea a peste 600 secții de vot în străinătate

Bogdan Aurescu, ministru de Externe

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, vineri seară, că există propuneri pentru înființarea a peste 600 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din decembrie. Acesta a precizat că votarea în străinătate se va desfășura pe durata a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie, în intervalul orar 7.00 – 21.00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23h59.

„Există în acest moment propuneri complete din punctul de vedere al documentației argumentative pentru înființarea a peste 600 de secții de votare, care urmează să fie transmise, conform atribuțiilor noastre legale, către Autoritatea Electorală Permanentă. Acest proces continuă, inclusiv în ceea ce privește documentarea argumentativă a înființări de noi secții de votare. Termenul limită pentru transmiterea tuturor propunerilor de secții de votare către Autoritatea Electorală Permanentă este 16 noiembrie 2020, ele urmând să fie anunțate pe 18 noiembrie 2020”, a declarat Bogdan Aurescu.

„Obiectivul nostru este, așa cum am menționat de mai multe ori, un număr cât mai mare de secții, apropiat de cel de la alegerile prezidențiale din 2019, desigur, având în vedere condițiile de pandemie de la momentul desfășurării alegerilor”, a mai spus ministrul de Externe.

El a mai anunțat că listele electorale din străinătate nu se vor mai completa pe hârtie, ci vor fi generate electronic, iar cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea vota la orice secție din afara țării, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în registrul electoral.

 
Bogdan Aurescu, ministru de Externe