Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fostul campion mondial la box Vitali Kliciko rămâne primarul Kievului

Primarul capitalei Ucrainei, fostul campion mondial la categoria grea – Vitali Kliciko, a fost declarat oficial, vineri, câştigătorul unui nou mandat de cinci ani, la două săptămâni după încheierea votului.

Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală a Kievului. Kliciko, în vârstă de 49 de ani, a adunat 50,52% din voturi, cele mai multe dintre cei 20 de candidaţi cu care a concurat.

După scrutin, se credea că un tur doi va avea loc în această lună, pentru a alege învingătorul, fiindcă rezultatele iniţiale arătau că niciun candidat nu a trecut de pragul de jumătate dintre voturi.

În present, Vitali Kliciko se reface după ce a fost contaminat cu SARS-Cov-2, cu o zi înaintea alegerilor. Din acest motiv, el nu a putut vita acum două săptămâni.

Amintim, Kliciko a fost ales prima dată primar al capitalei ucrainene în timpul alegerilor extraordinare care au avut loc acum 6 ani, după ce Ucraina l-a dat jos pe preşedintele pro-rus Viktor Ianukovici, și a început o schimbare politică orientată spre Vest.