Emanuel Ungureanu: Au existat oferte la MS pentru 100.000 de teste Covid-19 pe zi

Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă

Autoritățile sanitare trebuie să facă mai multe teste Covid-19, declară la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu. El consideră de asemenea că anchetele epidemiologice nu trebuie lăsate doar pe seama direcțiilor de sănătate publică, pentru că multe dintre acestea au personal insuficient și pe alocuri incompetent.

Emanuel Ungureanu crede că închiderea restaurantelor nu este o soluție corectă și afirmă că unii părinți au tendința de a arunca în derizoriu criza Covid-19.

El spune de asemenea că anchetele epidemiologice nu trebuie lăsate doar pe seama direcțiilor de sănătate publică: ”Trebuie testare, izolare, mobilizarea medicilor de familie. Clar, ne vom trata mai mult acasă, pentru că nu vor fi locuri în spitale și trebuie să dublăm numărul de persoane capabile să facă anchete epidemiologice, să nu rămână doar la mâna acestor DSP-uri incompetente, pentru că nu ai nevoie de o specializare foarte complicată, pentru a înțelege lanțul epidemiologic, de la cine a plecat și către cine s-a dus acest virus. Deci e nevoie de mai multă organizare și de testare”.

Deputatul precizează că autoritățile au primit oferte pentru a realiza 100.000 de teste Covid-19 pe zi: ”Au venit oferte la Ministerul Sănătății, din luna aprilie, pentru testare de 100.000 pe zi. Deci am avut oferte, pe care le-am disprețuit, din partea unor firme mari, laboratoare importante. Austriecii cum au reușit, polonezii cum reușesc? Prin simpla testare, asta este, testezi, izolezi”.

 
Emanuel Ungureanu, despre gestionarea crizei Covid-19