Lidera opoziţiei din Belarus - Maria Kolesnikova, susține că Securitatea a amenințat-o că o taie în bucăți

kolesnikova_2.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Maria Kolesnikova are acuzații grave la adresa forțelor de securitate loiale președintelui Alexandr Lukaşenko, care, atunci când au reţinut-o, i-ar fi pus o pungă pe cap şi ar fi ameninţat-o că o vor ucide.

Lidera opoziției din Belarus a făcut această declarație prin intermediul avocatului, fiindcă ea se află în detenție.

Maria Kolesnikova, a declarat că ofiţerii de securitate i-au pus o pungă pe cap şi au ameninţat că o vor ucide atunci când au încercat să o ducă cu forţa în Ucraina, la începutul acestei săptămâni.

Kolesnikova, o lideră proeminentă a protestelor izbucnite de o lună în Belarus împotriva realegerii preşedintelui Alexandr Lukaşenko, a dejucat încercarea de expulzare prin ruperea paşaportului.

Acum, ea se află în detenţie în capitala Minsk. Potrivit Reuters, declarația a fost făcută cu ajutorul avocatului, iar acesta a anunțat că va depune o plângere penală împotriva autorităţilor din Belarus, inclusiv a poliţiei secrete KGB. Kolesnikova a mărturisit în declaraţie că s-a temut cu adevărat pentru viaţa ei.

„Mi s-a spus în privat că dacă nu părăsesc în mod voluntar Republica Belarus voi fi dusă afară oricum, în viaţă sau în bucăţi. Au existat de asemenea ameninţări că voi fi închisă pentru 25 de ani”, a declarat Maria Kolesnikova.

Amintim, Belarus se confruntă cu o criză politică de amploare după ce numeroși cetățeni au declanșat proteste susținând că președintele Alexandr Lukaşenko a fraudat alegerile din 9 august.

Lukaşenko neagă că a fraudat scrutinul pe care l-a câştigat cu 80% dintre voturi şi i-a reprimat pe cei care îi cereau demisia.