Patru parlamentari PSD, excluși din partid fiindcă au lipsit de la dezbaterea moțiunii de cenzură

Senatorul Roxana Paţurcă şi deputaţii Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan au fost dați afară din PSD, fiindcă au lipsit de la şedinţa de plen comun a Parlamentului în care trebuia să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură.

 

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, îl acuză pe Cătălin Rădulescu, după ce acesta a lipsit de la ședința în care urma să se voteze moțiunea de cenzură, că „s-a speriat prea tare de o bronșită, dar până la a trăi pericolul de deces e o distanță foarte mare”.

„Dlui. Rădulescu îi place să se prezinte, să se erijeze într-un bărbat politic. S-a speriat prea tare, din punctul meu de vedere, de o bronșită. De aici până la a trăi pericolul de deces, pe care-l tot clamează, e o distanță mare. Nu suntem copii. Înțelegem atunci când se întâmplă o astfel de fentă”, spune Alfred Simonis.

El mai afirmă că Rădulescu i-a relatat că a fost contactat de liberali.

Dl. Todor are o decizie a DSP pe numele de Tudor Adrian, nu Todor Adrian. Din punctul meu de vedere, nu avea nicio obligație juridică să respecte o decizie care nu îi era adresată - ori au greșit cei de la DSP, ori s-a greșit intenționat, nu știu motivul. Colegii au luat decizia de excludere”, mai explică Simonis.

Patru din cei cinci parlamentari PSD care au lipsit de la ședința Parlamentului în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură au fost excluși din partid. A 5-a este Carmen Dan, care anunțase că este în carantină, după ce mama ei a contactat noul coronavirus.

„În privinţa doamnei Carmen Dan s-a luat decizia să se facă o evaluare mai amplă a situaţiei dânsei, pentru că pare că există o situaţie medicală complicată şi probabil că în zilele următoare se va lua decizia şi în privinţa ei. Dacă acele documente se confirmă e posibil să nu se întâmple excluderea, în cazul în care aceste documente nu vor confirma versiunea doamnei Carmen Dan va fi şi dânsa exclusă din partid", a declarat liderul deputaţilor social-democraţi,