Alexei Navalnîi a fost transferat în Germania. Opozantul rus, în comă indusă

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost transferat în Germania, la Berlin. Un avion ambulanță a decolat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ore bune în care medicii ruși ar fi încercat să împiedice transferul. Apropiații lui Alexei Navalnîi susțin că acesta ar fi fost otrăvit.

Actualizare:  Aeronava medicală a aterizat pe aeroportul Tegel din Berlin. Reuters relatează că viața sa nu este în pericol iminent. Alexei Navalnîi este în comă indusă, precizaseră medicii din Omsk. 

Actualizare: Yulia, soția opozantului rus, îl însoțește în Germania (purtător de cuvânt) 

 

Poliția ar fi descoperit o substanţă chimică de natură industrială pe părul şi pe mâinile opozantului rus Aleksei Navalnîi. Dezvăluirile sunt în concordanță cu ipoteza care susține că Navalnîi a fost otrăvit. Amintim, Aleksei Navalnîi, un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin, se află în stare gravă, după ce joi dimineaţă a băut un ceai despre care apropriaţii săi cred că a conţinut otravă.
Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia, i-a adresat preşedintelui Vladimir Putin o cerere ca soţul ei să fie transferat la o clinică din Germania.