Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD își alege conducerea. Ciolacu, foarte mici emoții: „Aseară mi-a venit mai greu somnul”

PSD își alege sâmbătă conducerea, în cadrul unui Congres extraordinar. Alegerile sunt însă lipsite de miză. Singurii candidați pentru funcția de președinte al formațiunii sunt actualul interimar, Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici, care nu beneficiază nici măcar de sprijinul propriei filiale. 

Sunt ferm convins că e un moment de răspântie în viaţa politică, atât internă, a partidului, cât şi la toată scena politică românească”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat înaintea Congresului cum comentează faptul că Vasile Dâncu a spus acesta este „Congresul ultimei şanse” şi că PSD a pierdut în 3 ani jumătate din electorat.

Marcel Ciolacu a continuat:  „Este un eveniment special al PSD, chiar dacă Congresul nu mai este în modul clasic, fizic, este un Congres 90% online, dar cu respectarea legilor şi a statutului. Normal că aseară mi-a venit mai greu somnul şi am citit editorialul maestrului Ion Cristoiu şi avea perfect dreptate în ce a scris, dar PSD arată că are capacitatea de a se adapta noului, viitorului şi partidele nu au altă alternativă de a ţine Congrese decât în această formă”, a completat Ciolacu.

Vasile Dâncu este propus președinte al Consiliului Național.

Revine în prim-plan și fostul premier Sorin Grindeanu, care candidează pentru funcția de prim-vicepreședinte. PSD ar urma să aibă opt vicepreședinți regionali. 

Echipa completă pe care o propune Marcel Ciolacu:

Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte
Gabriela Firea - prim-vicepreşedinte
Vasile Dîncu - președinte al Consiliului Național

Vicepreşedinţi pe domenii:

1. Lia Olguţa Vasilescu - social
2. Gabriel Zetea - infrastructură
3. Doina Fedorovici - administraţie
4. Mihai Tudose - economie

Vicepreşedinţi regionali:
1. Claudiu Manda
2. Titus Corlăţean
3. Daniel Băluţă
4. Ionut Pucheanu
5. Radu Moldovan
6. Laurenţiu Nistor
7. Vasile Gliga
8. Dragoş Benea

 

În curs de editare / actualizare