O substanță chimică industrială a fost depistată pe corpul lui Alexei Navalnîi

navalnii.jpg

Image source: 
Dilema Veche / adevarul.ro

Oficialii Ministerului Sănătății din regiunea siberiană Omsk, unde Alexei Navalnîi este spitalizat, au anunțat vineri că un laborator al poliției a descoperit o substanță chimică de natură industrială în părul și pe mâinile celui mai cunoscut critic al puterii de la Kremlin.

Conform agenției Reuters, în cursul zilei de vineri, șeful spitalului din Omsk - unde Navalnîi este tratat, a declarat că urme ale unei substanțe chimice au fost depistate pe hainele și degetele pacientului.
În vârstă de 44 ani, Navalnîi este un critic foarte vocal al președintelui rus Vladimir Putin.

El a fost internat în stare foarte gravă, după ce a băut ceai joi dimineață, iar apropiații săi afirmă că băutura fost otrăvită.

Amintim, medicul-șef care îl tratează pe Navalnîi a declarat de curând că starea acestuia s-a îmbunătățit puțin, dar încă este instabilă, așa că orice încercare de a-l muta ar putea să-i pună viața în pericol. Doctorul Alexander Murakhovsky a mai spus că există mai multe posibile diagnostice.

Precizarea apare în contextul în care, la cererea familiei, un avion german a ajuns, vineri dimineață, în Omsk, pentru a-l transfera pe opozantul rus la un spital din Berlin. Medicii ruși nu vor, însă, să-l lase să plece și spun că mutarea i-ar pune viața în pericol.

De cealaltă parte, Kira Yarmysh, secretara de presă a lui Navalnîi, afirmă că se trage de timp până dispar urmele otrăvirii.

La Spitalul din Omsk sunt prezenți doctorița personală a lui Navalnîi, Anastasia Vasilyeva, fratele acestuia, Oleg, și soția, Yulia. Aceasta din urmă a reușit ieri cu greu să își vadă soțul.

Aflat în comă indusă, Aleksei Navalnîi a putut să fie cu greu vizitat de soția sa, acest lucru fiind inițial imposibil, fiindcă, au motivat medicii, pacientul – aflat în comă - nu și-ar fi dat acordul.