PNL și USR-PLUS au bătut palma pentru alegerile din București. PMP, lăsat pe dinafară

Liderii PNL și USR-PLUS, la discuții (Sursa foto: Facebook/Claudiu Năsui)

PNL și Alianța USR-PLUS au căzut de acord în privința candidaților comuni la alegerile din București. Cele două forțe politice și-au împărțit în mod egal cele șase primării de sector, urmând ca la Primăria Generală să-l susțină pe Nicușor Dan. Listele de consilieri locali și generali vor fi separate.

”Capitala va avea un viitor fără PSD”, a scris pe Facebook președintele USR București, Claudiu Năsui, după negocierile încheiate în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Alianța USR-PLUS va avea candidați la sectoarele 1, 2 și 4, respectiv Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Simona Spătaru.

PNL va avea candidați la sectoarele 3, 5 și 6, mai exact pe Cristian Băcanu la Sectorul 5 și Ciprian Ciucu la 6, urmând ca la Sectorul 3 să fie validat Adrian Moraru, consilier al ministrului Muncii, Violeta Alexandru, conform HotNews.

Atât PNL, cât și USR-PLUS urmează să valideze sâmbătă aceste candidaturi, în ședințe separate ale conducerilor.

Cât despre PMP, acesta a fost lăsat în afara alianței de dreapta pentru București. Inițial, era vorba ca formațiunea să primească Sectorul 3, dar USR-ul s-a opus unui acord politic cu partidul fondat de Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a anunțat anterior că dacă alianța pentru București va ocoli PMP-ul, el ar putea candida la Primăria Generală, lucru ce i-ar putea reduce șansele lui Nicușor Dan.