Ciolacu: Depunem moțiune de cenzură. Un haos mai mare decât este acum nu putea fi creat nici măcar de PSD

marcel_ciolacu_psd_congres.jpg

Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Image source: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că abordarea președintelui Klaus Iohannis este inadmisibilă, iar „disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul a pierdut controlul în gestionarea pandemiei”. El a anunțat că social-democraţii au decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat joi, după acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, că acesta are o obsesie de a găsi vinovaţi în altă parte, iar disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei şi a crizei economice. „Este inadmisibilă abordarea președintelui Klaus Iohannis, este sub demnitarea funcției publice pe care, vremelnic, o deține”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Înţeleg problema preşedintleui după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei şi a crizei economice. Ceea ce nu înţeleg e obsesia lui Iohannis de a găsi vinovaţi în altă parte. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD sau opoziție. De aceea am hotărât azi depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august. Aştept de la premier să vină în faţa Parlamentului şi să răspundă dacă poate organiza alegeri şi poate deschide şcolile în siguranţă în luna septembrie. E responsabilitatea exclusivă a premierului şi implicit a lui Iohannis, deoarece toate deciziile sunt luate la Cotroceni”, a declarat Ciolacu.

El a precizat că membrii conducerii PSD au propus ca la jumătatea lunii august să fie depusă moţiunea depusă.
La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic. Dacă nu am avea voturi de la alte partide, moţiunea nu va trece”, a afirmat liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a acuzat joi PSD că a creat o criză sanitară pentru a avea ocazia să critice Guvernul care, la începutul pandemiei de coronavirus, s-a descurcat foarte bine în gestionarea situației. "Stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și îi arăt cu degetul. Pe voi vă arăt cu degetul", a spus șeful statului.