Alianţa Pro Bucureşti 2020, un nou obstacol pentru Gabriela Firea la Primăria Capitalei

ponta.jpg

Alianţa Pro Bucureşti 2020
Image source: 
Facebook Victor Ponta

Pro România, partid condus de Victor Ponta, şi formaţiunea lansată de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Partidul Bucureşti 2020, au anunţat constituirea unei alianţe în perspectiva alegerilor locale.

Un nou mandat la Primăria Capitalei devine din ce în ce mai greu de obținut pentru Gabriela Firea după ce stânga a lansat o nouă formațiune care va propune un candidat la alegerile locale. Alianţa Pro Bucureşti 2020 a fost prezentată azi într-o conferinţă de presă, de Victor Ponta şi Robert Negoiţă.

Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei - atât în 2020, cât şi în 2024. În schimb, Negoiţă a precizat că lansarea candidaţilor acestei alianţe se va stabili ulterior.

”Firea nu va putea să facă mai mult decât a făcut din 2016, iar Nicușor Dan nu poate să facă mai mult decât ar fi putut în 2016, pentru că a fost capturat (…) Mă bucur că eu și Robert suntem din nou parteneri”, a declarat Victor Ponta, duminică.

Robert Negoiță a vorbit laudativ despre activitatea de premier al lui Victor Ponta spunând despre acesta că ar fi un bun primar al Bucureștiului: ”Victor Ponta a fost un bun premier pe care îl apreciez și care ar putea să fie un foarte bun primar general”.

Marcel Ciolacu, lider interimar PSD: Este un ajutor direct pentru Nicușor Dan și PNL. Gabriela Firea îi va spulbera!

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat, duminică, după anunțul făcut de Victor Ponta privind alianța cu Robert Negoiță pentru alegerile locale din 2020, fostul premier a ”trădat valorile social-democrate” și a ales ”să facă jocul PNL și al președintelui Iohannis”.

”Așa-zisa alianță anunțată de Victor Ponta reprezintă un ajutor direct pentru Nicușor Dan la primăria Capitalei. Un om de stânga a ales să trădeze din nou valorile social-democrate și să facă jocurile PNL și ale președintelui Iohannis. Păcat! Le dau însă o veste proasta: Gabriela Firea îi va spulbera! Pentru că spre deosebire de cei care fac și desfac alianțe politice pe sub masă, Gabriela Firea a demonstrat că este interesată doar de oameni și de viața lor. Iar PSD o va sprijini în continuare!”, a scris Ciolacu, pe Facebook, duminică.