Liviu Avram, despre adoptarea legii carantinei: Un compromis la care era inevitabil să se ajungă

Siegfried Muresan PNL motiune cenzura PSD.jpg

PSD pregătește o moțiune de cenzură în Parlament, împotriva Guvernului Orban (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
PSD pregătește o moțiune de cenzură în Parlament, împotriva Guvernului Orban (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Compromisul la care au ajuns PNL și PSD pe tema legii carantinei și izolării era inevitabil. Iată ce declară la RFI Liviu Avram, redactor-șef adjunct la Adevărul, în contextul în care Senatul a adoptat joi seară documentul, după multe tergiversări, operând modificări de substanță față de varianta Guvernului Orban.

Liviu Avram spune că nici un partid nu are în realitate de câștigat de pe urma compromisului politic la care s-a ajuns la Senat, pe tema legii carantinei și izolării: ”A fost un compromis la care era inevitabil să se ajungă, câtă vreme aveam nevoie de o asemenea lege. Nu este mare laudă faptul că au ajuns la un compromis, câtă vreme timp de o săptămână, aproape opt sute de persoane infectate, asimptomatice sau nu, au putut pleca și au putut deveni factori de infecție pentru întreaga comunitate”.

”Fiind însă vorba de o boală nu contagioasă, ci extrem de contagioasă, prioritățile au fost date cumva peste cap, pentru că în cazul unei asemenea pandemii, părerea mea este că instrumentul legal prin care iei măsuri este mai puțin relevant, important, crucial este să iei măsurile și să împiedici răspândirea virusului. Or se pare că în România toată lumea s-a concentrat pe detalii juridice, importante, fără doar și poate, dar care nu se rezolvă chiar în toiul pandemiei”, crede jurnalistul.

 
Liviu Avram, despre adoptarea legii carantinei și izolării la Senat