Vlad Voiculescu: Nu doar populația s-a relaxat, ci și autoritățile

Vlad Voiculescu populatie relaxat autoritati.jpg

Vlad Voiculescu critică relaxarea autorităților, pe fondul coronavirusului (Sursa foto: Facebook)
Vlad Voiculescu critică relaxarea autorităților, pe fondul coronavirusului (Sursa foto: Facebook)

Credibilitatea instituțiilor statului a scăzut în timpul gestionării epidemiei Covid-19, pentru că ele s-au descalificat prin unele decizii luate. O spune la RFI fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, membru PLUS. El crede că Executivul ar trebui să facă eforturi mai mari, pentru a crește de exemplu numărul de testări.

Vlad Voiculescu observă că autoritățile se concentrează acum pe partea de comunicare, în loc să ia măsuri concrete pentru a reduce bilanțul zilnic de Covid-19: ”Lucrurile nu merg bine, numărul de cazuri a urcat din nou, testăm de asemenea foarte puțin și nu am văzut o creștere semnificativă a numărului de testări, lucru care stă eminamente la îndemâna Guvernului”.

Fostul ministru al Sănătății atrage atenția că ”așa cum populația s-a relaxat, așa s-au relaxat și autoritățile publice, lucrul ăsta este evident și lucrul ăsta este condamnabil și nu în dreptul populației, ci mai degrabă în dreptul autorităților publice”.

Vlad Voiculescu spune că ”atacurile venite mai ales din partea PSD, atacurile și sugestiile că de fapt acest virus nu ar exista (...) asta este absolut blamabil și acești politicieni cel puțin ar trebui să tacă”.

Vlad Voiculescu, despre reacția autorităților în fața bilanțului în creștere al cazurilor de Covid-19