Emanuel Ungureanu: Poliția Locală ar trebui să intre în mijloacele de transport și să le atragă atenția celor fără mască

Testăm prea puțin, nu avem suficiente măști, iar oamenii nu mai cred în Guvern, declară la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu, în contextul numărului mare de cazuri de Covid-19.

Emanuel Ungureanu critică Poliția Locală, pentru că nu ia măsuri în cazul persoanelor care încalcă regulile de protecție, pe fondul Covid-19: ”În mod normal, Poliția Locală ar trebui să facă ce ar trebui să facă și în Cluj și în alte părți, să intre în mijloacele de transport, să atragă atenția cetățenilor (...). Și ar trebui să existe totuși măsuri speciale în cele șapte județe unde numărul de infectări este foarte mare. La mare, spre exemplu, pe litoral, se dau petreceri cu 200-300 de persoane, nu se face nici un pic de distanțare și este efectiv absentă Poliția. Deci trebuie să existe educare, nu coerciție, dar trebuie să avem polițiști în stradă, care efectiv asta fac, le atrag atenția cetățenilor să se distanțeze. Inclusiv în zona parcurilor, există o mult prea mare apropiere în zonele aglomerate și nu există o reacție rapidă din partea celor care ar trebui să facă prevenție, în special Poliția Locală”.

Deputatul USR și-ar dori mai multe teste: ”Testăm prea puțin, nu avem suficiente măști, oamenii nu mai cred într-un Guvern, care din păcate și o spun cu foarte mare tristețe, a investit bani într-un program de informare, cu gândul că acei bani vor fi folosiți pentru campania lor electorală”.

 
Emanuel Ungureanu, despre bilanțul ridicat Covid-19