Orban, despre majorarea pensiilor şi a alocaţiilor: Realitatea e că resursele sunt limitate

orban_poza.jpg

Premierul Ludovic Orban
Image source: 
Facebook/Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există posibilitatea majorării graduale a alocaţiilor copiilor. În privinţa pensiilor, nu s-a luat o decizie finală, însă „realitatea este că resursele financiare sunt limitate”,mai spune premierul.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor, premierul Ludovic Orban a declarat că discuţia a vizat programul economic, iar în privinţa pensiilor încă nu a fost luată o decizie.

„ Ministerul Finanțelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei și bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluția economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice. Evident, urmărim și toate analizele și prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții precum Banca Mondială privitoare la evoluția economiei românești și economiei europene. În funcție de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax.ro.

În ceea ce privește majorarea alocațiilor copiilor, premierul a spus că există varianta creșterii cu 10%, precum şi varianta de a crește, „dar de a crește progresiv”.

„Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a mai spus premierul.