Dan Barna, despre negocierile pentru alegerile din București: Târguiala care ignoră orice principiu minimal nu poate continua

Partidele anti-PSD vor să câștige alegerile pentru Primăria Capitalei (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Principiul de bază de la care trebuie să pornească orice negociere pentru alegerile locale din Capitală este acela al integrității și competenței oamenilor propuși, declară la RFI președintele USR, Dan Barna. Presa centrală a scris că USR-PLUS, PNL și PMP negociază în aceste zile împărțirea locurilor în București.

Dan Barna spune că târguiala dintre partide în perspectiva alegerilor din Capitală trebuie să înceteze, atâta timp cât nu sunt luate în calcul unele principii minimale: ”Ceea ce spunem noi și eu și mai mulți lideri ai USR și ai PLUS este că nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Deci ideea e că reluăm persoane și personaje care au fost în zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD, dacă vorbim de consilieri și de liste comune și spunem OK, batem palma și mergem toți împreună, într-o mare veselie nu este una pe care USR să poată să o susțină”.

Liderul USR vrea candidați integri din partea forțelor anti-PSD, în București: ”Ceea ce spunem noi este că fie avem candidați integri, fie avem persoane de bună calitate, competente și oneste și accentuez cuvântul integritate, fie ideea că lasă că ne înțelegem și aduce fiecare ce are prin casă și schimbă din nou vesta sau geaca și mergem mai departe împreună nu are cum să stea în picioare. Aici suntem și pe aceste principii o să rămânem consecvenți, pentru că altfel nu facem decât să repetăm ceea ce România repetă de 30 de ani, crearea unor alianțe de conjunctură, care nu se bazează pe elementele pe care electoratul le așteaptă, adică oameni de bună calitate, după care evident, lucrurile nu funcționează. Or ca să ieșim din logica asta, trebuie să avem niște principii și principiul principal de la care pornim orice negociere la care suntem deschiși este acela al integrității și competenței oamenilor care sunt propuși și despre care vorbim”.

 
Dan Barna, despre negocierile USR-PNL pentru alegerile locale din București