Ludovic Orban: Pensiile vor crește atât cât permite economia

orbanludovic-768x511.jpg

Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
Image source: 
site-ul Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă seara, că pensiile vor crește „atât cât va permite economia”. Orban a mai spus și că se va încerca și majorarea alocațiilor „atât cât va permite situația bugetară”.

„Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, ci şi anul viitor, anul care urmează şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi cu siguranţă pensia pe care o merită. Vor creşte atât cu cât permite economia”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

În același context, premierul a spus că Parlamentul a luat o decizie „super-populistă” atunci când a stabilit dublarea alocațiilor pentru copi.

„Nu se poate ca de două ori într-un an să se dubleze alocaţiile. (...) O să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situaţia bugetară şi situaţia economică şi mai ales prognozele economice”, a adăugat prim-ministrul.

Orban a spus Execeutivul pregătește un pachet de măsuri de ocupare a forței de muncă.

„Vom susține companiile care readuc la lucru persoanele care au fost în șomaj tehnic.Vom susține o parte din salariu de până în 41, 5% din salariu. Vom susține 25% din salariu pentru angajații în cătuarea unui loc de muncă”, a adăugat sursa citată.