Norica Nicolai (ALDE): Ce a propus Klaus Iohannis e foarte corect

Anunțul președintelui Klaus Iohannis privind ridicarea unor restricții după 15 mai este foarte corect. Iată ce spune la RFI președinta Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai, care consideră însă că și populația va juca un rol important în perioada următoare. Ea critică pe de altă parte prestația Guvernului în timpul stării de urgență și speră că după 15 mai conflictul cu Parlamentul nu se va acutiza.

Norica Nicolai spune că relaxarea de peste două săptămâni a unor restricții legate de coronavirus vine la pachet cu o serie de responsabilități din partea populației: ”Ceea ce a propus președintele este foarte corect, dar trebuie să asigurăm și noi, marele public, o respectare a acestor măsuri”.

”Așteptăm ca principalul jucător în ceea ce va fi starea de alertă, adică Guvernul României, să prevadă un proiect, un program, așa cum obligă legea 21 și să stabilească foarte clar aceste măsuri de relaxare, pentru că în momentul de față suntem doar în formula de intenții, ipoteze. Trebuie să avem certitudini, certitudini la care obligă și legea Guvernul”, declară ea.