Coronavirus | Primul deces confirmat în SUA

sua.jpg

În Statele Unite sunt 66 de cazuri confirmate cu coronavirus
Image source: 
pixabay.com

O persoană infectată cu Covid-19 a murit în Washington, potrivit autorităților locale. Este primul deces confirmat din Statele Unite. La această oră, la Casa Albă este în desfășurare o conferință de presă.

Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite este scăzut, a declarat vicepreședintele SUA, Mike Pence. Acesta le-a recomandat americanilor, în cadrul unei conferințe ținute la Casa Albă, să evite deplasările în zonele afectate de coronavirus din Coreea de Sud și Italia.

În Statele Unite sunt 66 de cazuri confirmate cu coronavirus, dintre care 9 persoane s-au recuperat şi patru cazuri „prezumtive”, dovedite pozitive în testele locale. Pentru acestea se aşteaptă confirmarea Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor. Majoritatea sunt pasageri repatriați de pe nava „Diamond Princess”, navă pe care se aflau 17 români.

Cu 16 decese și peste 3150 de îmbolnăviri, Coreea de Sud este a doua cea mai afectată țară din lume de epidemie, după China, în timp ce în Italia sunt 21 de decese și 822 de teste positive.