Ministrul Muncii vrea să reorganizeze instituțiile din subordine

violeta_alexandru.jpg

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dorește să reorganizeze echipele de funcționari ai Casei Naționale de Pensii care se ocupă de calcularea pensiilor internaționale.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dorește să reorganizeze echipele de funcționari ai Casei Naționale de Pensii care se ocupă de calcularea pensiilor internaționale.
Sursa imaginii: 
ClujToday.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că dorește să reorganizeze activitatea instituțiilor din subordinea sa, pentru a le face mai eficiente. Ea a declarat că, în anumite cazuri, în care românii așteaptă pensii din străinătate, durează câțiva ani până când își primesc drepturile. De asemenea, ministrul Violeta Alexandru a declarat că dorește să dinamizeze activitatea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dorește să reorganizeze echipele de funcționari ai Casei Naționale de Pensii care se ocupă de calcularea pensiilor internaționale. Este vorba, mai ales, de acele echipe care calculează pensiile românilor care au lucrat în țări precum Italia sau Spania și care au dreptul să primească pensii în contul muncii prestate în aceste țări.

”Urmează câteva decizii clare, cu privire la arhive, cu privire la reorganizarea echipelor pentru a fi cu mult mai prompte în activitatea legată de pensiile internaționale. Acolo se așteaptă și până la trei ani un răspuns la solicitarea, de la primul moment în care oamenii depun primele documente. Este adevărat, multe dintre aceste probleme provin dintr-o comunicare greoaie cu instituțiile similare din alte țări, mai ales din Italia, dar și Spania”, a spus la Cluj Violeta Alexandru. 

Pe de altă parte, angajații Casei Naționale de Pensii au reușit să avanseze semnificativ cu recalcularea pensiilor publice, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ea a declarat că, totuși au mai rămas de recalculat mii de pensii.

De asemenea, Violeta Alexandru a declarat că este nemulțumită de activitatea Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. Ea le cere funcționarilor acestei agenții să iasă din birouri și să încerce să se implice în atragerea de resurse umane pe piața muncii. În acest context, ministrul Violeta Alexandru a lăudat activitatea angajaților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Cluj, care au organizat mai multe acțiuni de informare destinate liceenilor.

Violeta Alexandru a vizitat instituțiile aflate în subordinea sa din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

 
Ministrul Muncii vrea să reorganizeze instituțiile din subordine