MAE: Starea românului infectat cu coronavirus este bună

Starea de sănătate a românului diagnosticat pozitiv pentru COVID-19, care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză este în continuare bună, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit instituției, până acum, nu au fost identificați alți  români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să indice prezența virusului COVID-19.

 

După încheierea carantinei, pe 19 februarie, pasagerii vor putea pleca de pe vas, în baza unui certificat medical, transmite MAE.  

Redăm integral comunicatul de presă al reprezentanților MAE:

„Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări pe baza informațiilor obținute de Ambasada României la Tokyo: 

- Până la acest moment, nu au fost identificați alți cetățeni români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezența COVID-19.

 

- Starea de sănătate a cetățeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză este în continuare bună.

 

- După finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze.

 

- Cetățenii români membri ai echipajului pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activității pe vas sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceștia de comun acord cu compania care operează nava”, conform sursei citate.

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess au fost confirmate, luni, 99 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus.

 

Pe vas se aflau în total 17 cetăţeni români. Unul dintre ei, din judeţul Argeş, a contractat virusul şi va rămâne sub tratament în Japonia.