Dancă: Guvernul a îndeplinit toate condițiile legale, pentru ca OUG privind programele de sănătate să intre în vigoare

Ionel Danca deputat PNL Congres.jpg

Sursa foto: Facebook/Ionel Dancă
Sursa foto: Facebook/Ionel Dancă

Victor Ponta e ultimul politician care ar putea să vorbească îndreptățit pe teme de sănătate. Iată ce declară la RFI șeful Cancelariei premierului demis, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. Asta după ce liderul Pro România a postat pe Facebook un document de la Consiliul Legislativ, din care ar reieși că Ordonanța a ajuns la această instituție pentru aviz chiar în ziua în care Cabinetul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, sugerând astfel că OUG nu poate intra în vigoare.

Ionel Dancă spune că Victor Ponta nu este îndreptățit să vorbească despre sistemul medical: ”Nu cunosc acest document pe care l-a prezentat domnul Ponta, dar domnul Ponta cred că este ultimul politician care ar putea să vorbească îndreptățit pe teme de sănătate. Să nu uităm că în mandatul său s-a întâmplat nenorocirea de la Colectiv și măsurile atunci luate ne asigurau că sistemul medical din România are toate resursele necesare, pentru a trata problema respectivă. Să nu uităm că domnul Ponta, care acum este un aprig critic al sistemului medical privat este un politician care atunci când a avut nevoie, a apelat la sistemul privat de sănătate și nu la cel din România, ci la unul din străinătate. Așa încât toată această campanie a domnului Ponta împotriva măsurilor benefice pentru pacienți de liberalizare a programelor de sănătate, astfel încât pacienții să poată beneficia de decontarea serviciilor medicale, vorbim de pacienți în situație critică, aceștia trebuie să aibă posibilitatea să acceseze serviciile medicale, indiferent că vorbim de spitale private sau publice, în același regim de decontare din programele naționale de sănătate”.

Întrebat dacă Guvernul a avut avizul Consiliului Legislativ sau nu, șeful Cancelariei premierului demis a răspuns: ”Din punctul nostru de vedere, au fost îndeplinite toate condițiile legale, pentru a intra în vigoare”.

 
Ionel Dancă, despre acuzațiile lui Victor Ponta