Cine e în cărți pentru postul lui Meleșcanu la Senat

Camera Deputatilor si Senatul incep azi prima sesiune parlamentara ordinara a anului într-o situație incertă.

Este nevoie de un nou șef al Senatului dupa decizia Curtii Constitutionale care a declarat neconstitutionala alegerea lui Teodor Meleșcanu în această funcție. Totuși Meleşcanu refuză să spună dacă va demisiona sau nu și declară că trebuie aşteptată publicarea deciziei Curţii Constituţionale pentru a vedea care sunt motivele judecătorilor care au dus la hotărârea lor.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca social-democratii il vor sustine pe Titus Corlatean, in prezent vicepresedinte al Senatului, pentru a prelua functia de presedinte interimar al acestui for. De partea sa, presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anuntat ca liberalii o vor sustine pe Alina Gorghiu, in prezent vicepresedinte al Senatului, pentru conducerea forului legislativ.

În tot acest timp moțiunea de cenzură se află pe masa parlamentarilor. PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.