Ciolacu îi cere lui Orban să îl revoce „de urgență” pe ministrul Finanțelor

Opozitie CCR asumare raspundere Guvern buget.jpg

Marcel Ciolacu sesizează CCR, după asumarea răspunderii Guvernului pe buget (Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)
Marcel Ciolacu sesizează CCR, după asumarea răspunderii Guvernului pe buget (Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, îi cere premierului Ludovic Orban să îl demită „de urgență” pe Florin Cîțu, după ce Senatul a adoptat moțiunea simplă la adresa ministrului de Finanțe.

 

„Cîțu – demisia! În Senat, a trecut astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor. PNL nu a înțeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîțu pentru a fi ministrul Finanțelor.

În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbușit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar și vrea să vândă cele mai profitabile companii naționale pentru a-și acoperi incompetența. Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit! Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgență! Nu există altă soluție!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Florin Cîțu a spus că va demisiona, dacă PNL îi va cere acest lucru, în timp ce premierul Ludovic Orban a declarat că că nu îl va demite pe ministrul de Finanțe.