Bădălău, exclus din conducerea centrală a PSD după declarația despre Diaspora

niculae_badalau

Sursa foto: Facebook/Niculae Bădălău

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în această seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al partidului, că Niculae Bădălău nu va mai face parte din niciun for de conducere la nivel central, ca urmare a declaraţiei acestuia despre românii din Diaspora.

“La începutul CEx a fost una dintre priorități să discutăm ieșirea nefericită, gravă a colegului meu Niculae Bădălău unde s-a și votat o sancțiune, dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere central, urmând ca organizația Giurgiu să aibă discuții în interiorul său și să ia o decizie. Ce știu cu tărie e că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declarație, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declarații. (…) Nu s-a retras dl Bădălău. Eu am supus la vot. Când ești președintele chiar și interimar supui la vot, am supus la vot în primul rând părerea mea și colegii au dat votul. CEx, la propunerea mea, a luat decizia ca Niculae Bădălău să nu mai facă parte din niciun for de conducere central”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că deciziile de la nivel local se iau în organizaţii. „Eu nu sunt tătucul acestui partid. Cât timp voi fi eu preşedinte interimar, nu va fi exclus nimeni din partid”, a spus președintele interimar al PSD.

De asemenea, acesta a afirmat despre recursul compensatoriu că  PSD „a plătit electoral”. Întrebat dacă va candida la vreo funcție de conducere în PSD, Ciolacu a răspuns că, momentan, mandatul său este să organizeze Congresul din 29 februarie. “ Va fi un Congres transparent şi corect. Mandatul meu este de a organiza un Congres corect şi transparent. O să iau şi hotărâri în ceea ce mă priveşte”, a conchis Ciolacu.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor ”o nebunie”. El și-a argumentat punctul de vedere afirmând că sunt doar 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”. La scurt timp, au început să curgă criticile la adresa lui Bădălău, multe dintre ele din interiorul propriului partid.