Este oficial: Ludovic Orban trimite la Bruxelles doi candidați de comisar european

este_oficial_ludovic_orban_bruxelles_candidati_comisar_european.jpg

Premierul Ludovic Orban trimite propunerile de comisar european (Sursa foto: gov.ro)
Premierul Ludovic Orban trimite propunerile de comisar european (Sursa foto: gov.ro)

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că trimite la Bruxelles două propuneri de comisar european pentru Transporturi: eurodeputații PNL Adina Vălean și Siegfried Mureșan.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, după ședința de guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis, că propunerile României pentru postul de comisar european sunt Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

”După consultarea președintelui Klaus Iohannis, am luat decizia împreună să trimitem către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doi candidați pentru funcția de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean”, a anunțat șeful Executivului.

Ludovic Orban va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audieri în comisiile de specialitate, conform legii.

Anterior anunțului făcut de premierul Orban, coordonatoarea comisiei Transport a Parlamentului European, Karima Delli, declarase că această comisie îl va audia pe candidatul român pe 14 noiembrie, la Bruxelles.