Brexit: Raport parlamentar privind implicarea Rusiei, blocat de Boris Johnson

dan_dungaciu_brexit_incoerenta_neinteles.jpg

Image source: 
REUTERS/Francois Lenoir

Un raport realizat de comisia parlamentară pentru securitate și informații din Parlamentul Marii Britanii, în care se fac referiri la implicarea Rusiei în procesul democratic din Marea Britanie, inclusiv în referendumul din 2016, când britanicii au optat în majoritate pentru ieșirea din UE, a fost blocat de la publicare printr-o decizie a cabinetului Johnson, relatează rfi.fr.

Raportul de cca 50 de pagini, care ar fi trebuit publicat săptămâna aaceasta, va fi publicat după scrutinul din 12 decembrie a.c., prin decizia Executivului din Downing Street.

Raportul se concentrează pe aspecte legate de injectarea de fonduri financiare de proveniență rusească în politica britanică în general și în Partidul Conservator în special.

Raportul a fost deja aprobat de serviciile secrete britanice și aștepta doar aprobarea guvernului pentru a fi publicat, în cursul acestei săptămâni.

Președintele comisiei parlamentare care a realizat raportul, Dominic Grieve, care este unul din conservatorii excluși din partid de Johnson, a condamnat vehement decizia de amânare și a pus la îndoială motivele invocate.