Daniel Zamfir (grup PSD): Guvernul Orban nu este bun pentru România

Daniel Zamfir majorare pensii financiar Romania.jpg

Daniel Zamfir cere majorarea pensiilor cu 40% (Sursa foto: Facebook/Daniel Zamfir)
Daniel Zamfir cere majorarea pensiilor cu 40% (Sursa foto: Facebook/Daniel Zamfir)

Programul de guvernare propus de Cabinetul Orban schimbă modelul economic al României, declară la RFI senatorul Daniel Zamfir, afiliat grupului PSD din Senat. El spune că nu va vota noul Guvern.

Daniel Zamfir explică de ce nu va vota pentru învestirea Guvernului Orban: ”Eu am anunțat înainte să fiu afiliat grupului PSD că nu îl susțin pe Ludovic Orban, nu are legătură cu afilierea mea, ci cu credința mea că Guvernul Ludovic Orban nu este un Guvern bun pentru România (...). Ce eu nu accept în acel program de guvernare este că schimbă viziunea și modelul economic al României. Asta se întâmplă pentru că în spatele acestui program de guvernare este domnul Cîțu, propus ministru de Finanțe”.

Senatorul critică lista de miniștri propuși în Guvernul Orban: ”Eu nu sunt pe principiul că toți oamenii buni sunt într-o parte și ăia răi sunt în cealaltă parte, dar fără doar și poate sunt acolo oameni care nu au demonstrat nimic de-a lungul carierelor lor politice și putem începe chiar cu primul-ministru. A fost la un moment dat ministru al Transporturilor și nu și-a legat numele cu absolut nimic de vreun proiect în domeniul transporturilor (...). Doamna vicepremier Raluca Turcan, la fel, nu și-a legat numele în activitatea sa politică de vreun proiect, de vreo lege, de ceva anume (...). Dacă ajungem la Finanțe, la domnul Cîțu, lucrurile arată și mai rău”.

Daniel Zamfir, întrebat dacă va vota Guvernul Orban