Autostrada Unirii intră în politică

sigla.jpg

Image source: 
Împreună pentru Moldova

De la activism civic la politică cu acte nu a fost decît un pas. Activiștii de la asociația ”Împreună pentru A8” sunt acum proprietarii unui partid regional: ”Împreună pentru Moldova”.

Fondatorii noii formațiuni politice neagă faptul că ar urma calea deschisă cu mulți ani în urmă de un fost primar al Iașului, Constantin Simirad, care a fondat Partidul Moldovenilor. De precizat faptul că la alegerile europarlamentare, activiștii de la Împreună pentru A8 au susținut un candidat independent. Deși nu a obținut numărul de voturi necesar pentru a deveni europarlamentar, Gregoriana Tudoran, candidatul Împreună pentru A8 a obținut 3,9% dintre voturile valabil exprimate la nivelul judeţului Iași și 5,6% în municipiul Iași.

Iașul este din această săptămînă mai bogat. Nu cu o autostradă, ci cu un partid politic cu acte în regulă. Și nu orice fel de partid ci unul regional care are în doctrină un singur punct: infrastructură modernă.

Cătălin Urtoi, unul dintre cei trei fondatori ai noii formațiuni politice, spune că decizia s-a luat în luna august și că este un partid regional care vrea să se extindă la nivel național și că vor lupta pentru infrastructură. El spune că Împreună pentru Moldova vrea să ajungă la guvernare dar că asociația civică Împreună pentru A8 nu va fi abandonată.

La rîndul lui profesorul universitar dr. George Poede, vicepreședinte al Asociației Române de Relații Internaționale și Studii Europene, spune că Împreună pentru Modova are toate carateristicile unui grup de presiune și nu un partid în sensul clasic al cuvântului. Rămîne de văzut care vor fi reacțiile ieșenilor, dacă vor oferi sau nu noii formațiuni politice o masă critică care să propulseze Împreună pentru Moldova în Parlament.

Autostrada Unirii intră în politică