Liviu Pop: PSD va fi la guvernare și după moțiunea de cenzură. Dăncilă nu-și amenință colegii

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Înregistrarea pe ascuns a Vioricăi Dăncilă la o ședință a PSD arată neseriozitatea unor colegi, declară la RFI senatorul social-democrat Liviu Pop. El spune că la PNL e ”multă gargară” pe tema moțiunii de cenzură și afirmă că un Guvern PSD-Pro România-ALDE, fără Viorica Dăncilă, este exclus.

Liviu Pop ia în calcul și varianta intrării PSD în Opoziție, după moțiunea de cenzură: ”Luăm în calcul ambele ipoteze. Un partid serios cum este PSD ia în analiză ambele variante, pentru că și dacă printr-o minune intrăm în Opoziție, trebuie să fim atenți ce se va întâmpla cu măsurile luate de noi în programul de guvernare. Partidele de Opoziție nu au semnat pactul pentru bunăstarea românilor, cu excepția minorităților”.

Senatorul crede însă că nu vor exista parlamentari ai PSD care să voteze moțiunea de cenzură: ”La cum îmi cunosc colegii, cel puțin colegii senatori, pe care-i știu mult mai bine, nu cred că vreun coleg va vota moțiunea de cenzură”.

 

”Viorica Dăncilă nu face gesturi de amenințare”

 

Viorica Dăncilă a fost înregistrată pe ascuns la o ședință de partid, în care le spunea colegilor săi că adevăratele mize ale moțiunii de cenzură le reprezintă dosarele, numirea procurorilor și Secția Specială de anchetare a magistraților. O parte a presei a interpretat aceste declarații ca o amenințare voalată a șefei PSD la adresa social-democraților care ar vrea să voteze moțiunea. Liviu Pop e de altă părere: ”Nu, nu, nu, nu, nu am cunoștință, vreodată, de când o cunosc pe doamna Dăncilă și o cunosc de ceva ani, să facă gesturi de amenințare, nici directe, Doamne ferește, voalate, niciodată. E un om care spune cu subiect și predicat cum stau lucrurile. Clar că are mai multe informații din sfera Opoziției, decât avem noi, cu siguranță informațiile domniei sale sunt superioare și nu numai”.

Senatorul îi critică pe colegii care au înregistrat-o pe ascuns pe Viorica Dăncilă: ”Neseriozitatea unor colegi, din păcate, lucrul acesta nu face bine unei organizații. Chestiuni de genul acesta denotă un caracter puțin mai slăbuț al celor care recurg la asemenea gesturi”.

Întrebat despre interesele diverselor tabere din PSD, Liviu Pop a răspuns: ”În orice organizație, dacă vreți și pe o scară de bloc, când se fac alegeri pentru președintele de scară, există interese între vecini, pe cine să pună președintele asociației de bloc (...). Chiar dacă sunt frământări în partid, chiar dacă sunt așa-zise tabere, eu cred că aceste dezbateri interne în partid trebuie să rămână în partid (...). Eu încă nu am certitudinea că acea înregistrare a fost făcută de un coleg sau o colegă de-a mea, care a participat la acea întâlnire”.

 

”Multă gargară” la PNL, pe tema moțiunii de cenzură

 

Senatorul PSD consideră că moțiunea de cenzură ”e un demers pe care deja PNL l-a aruncat în derizoriu: multă gargară, depunere de moțiune și la vot, numărul celor care votează moțiunea este mult mai mic decât numărul celor care au semnat moțiunea. Nu sunt pregătiți să ia guvernarea, deci nu este o moțiune serioasă”.

Liviu Pop nu ar agrea un Guvern PSD-Pro România-ALDE, fără Viorica Dăncilă, așa cum a propus Victor Ponta: ”Exclus așa ceva, pentru mine este exclus așa ceva. Nu pot să concep o chestiune de genul Viorica Dăncilă e vinovată de tot ce s-a întâmplat din punct de vedere al ALDE, inclusiv al celor de la Pro România”.

Senatorul e convins că PSD va supraviețui moțiunii de cenzură: ”Noi suntem la guvernare și vom fi la guvernare și după ziua de mâine”.

Liviu Pop, despre moțiunea de cenzură și varianta intrării PSD în Opoziție