Dan Barna la RFI: PSD încearcă tertipuri disperate, ca să salveze un Guvern incompetent

Dan Barna majoritate reformatoare USR PLUS PNL.png

Dan Barna vrea o alianță între USR PLUS și PNL
Dan Barna vrea o alianță între USR PLUS și PNL

Mergem la vot oricând e nevoie, declară la RFI președintele USR, Dan Barna, în contextul în care votul asupra moțiunii de cenzură va avea loc sâmbătă. El spune pe de altă parte că eventuale alegeri parlamentare anticipate pot fi organizate cel târziu în februarie-martie 2020.

Dan Barna afirmă în contextul moțiunii de cenzură că ”PSD-ul încearcă tot felul de tertipuri, pentru a salva acest Guvern profund incompetent. Am văzut și încercarea disperată de a programa votul sâmbătă. Ca de obicei, PSD-ul se ferește de vot, aici nu e nici un fel de dubiu. Mergem la vot oricând e nevoie, acesta e mesajul meu foarte clar. Sfârșitul acestui Guvern e esențial, pentru a putea începe procesul acela de însănătoșire a României. Deci indiferent când va fi programată moțiunea, vom fi prezenți și o vom vota și am toată încrederea că această moțiune va trece și acest Guvern va pleca de la conducerea României”.

Liderul USR vrea alegeri anticipate în februarie-martie anul viitor: ”Trebuie să evităm ambiguitățile de orice fel. România are disperată nevoie de un Guvern legitim, cu susținere solidă în Parlament și pentru asta e nevoie de anticipate. Exact din acest motiv am propus pactul pentru anticipate și un calendar foarte clar, conform căruia se adoptă moțiunea de cenzură, pică acest Guvern, președintele propune doi premieri formali, aceștia sunt respinși de majoritatea non-PSD, avem apoi primul act al următorului președinte, dizolvarea Parlamentului, sper să fiu eu acela care va face lucrul acesta, astfel încât în februarie-martie cel târziu să avem alegeri anticipate, un nou Guvern, din care USR-PLUS va face parte, un nou Guvern, pe care USR-PLUS îl va organiza și vom intra într-o logică normală de însănătoșire a României”.