Fostul președinte moldovean, Petru Lucinschi, audiat în dosarul fraudei bancare, se declară nevinovat

Fostul președinte moldovean, Petru Lucinschi, citat la Procuratura Anticorupție, în dosarul fraudei bancare, califică ilegală și lipsită de orice suport juridic învinuirea precum că ar face parte dintr-un ”grup organizat infracțional”. Ex-președintele R.Moldova susține că va colabora cu ancheta, iar în zilele apropiate urmează să prezinte informațiile care confirmă nevinovăția sa.

După ce, vineri, Petru Lucinschi a fost audiat de procurorii anticorupție și au fost efectuate percheziții la domiciliul său, sâmbătă, fostul șef de stat, bănuit în dosarul fraudei din sistemul bancar, a venit cu o reacție. 

Ex-președintele R.Moldova declară că ”judecând după amploarea pe care a luat-o informația respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore”. Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date”, menționează Petru Lucinschi într-o declarație remisă presei, citată de ipn.

Potrivit lui Lucinschi, acțiunile întreprinse l-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei sale.”Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu Sergiu, în România, au continuat în privința altui fecior, Chiril (cazul lui este binecunoscut) și iată că s-a ajuns și la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra și a compromite imaginea. Însă, sunt convins că adevarul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală”, mai menționează Petru Lucinschi.

Numele lui Petru Lucinschi, drept fost acționar la „Unibank”, figurează în cel de-al doilea Raport Kroll, făcut public de autorități la 4 iulie 2019, scrie Ziarul de Gardă. Recent, președintele Comisiei de anchetă a Parlamentului pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a declarat că principalul beneficiar al fraudei bancare este fostul lider PDM Vlad Plahoniuc, acesta fiind urmat de grupurile Filat și Șor.

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre reacția fostului președinte moldovean legată de frauda bancară