Premierul propune 3 miniștri de la ALDE deși partidul a ieșit de la guvernare

viorica_dancila.jpg

Image source: 
Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după retragerea acestei formațiuni de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".

Premierul Viorica Dăncilă a renunțat și la restructurare și la remaniere și nici nu se va mai duce în Parlament pentru un vot de încredere așa cum anunța luni. În schimb, a nominalizat trei miniștri de la ALDE pentru a portofoliile rămase vacante, deși partidul condus de Tăriceanu a ieșit de la Guvernare.

Astfel, Grațiela Gavrilescu ar urma să revină la ministerul mediului de unde a demisinat la finalul lunii trecute. Ion Cupă a fost propus la Energie, iar Ștefan Băișanu la Relația cu Parlamentul. Dăncilă a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la ministerul de interne şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie. Dan Matei este propus pentru postul de vicepremier pe probleme economice.
Premierul spune că a luat aceste decizii pentru interesul României. 

 ”Am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi dincolo de interesul personal sau miza politică importanţi sunt România şi românii şi au deci să respecte votul din 2016 şi programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună”, a spus premierul.

Ea a precizat că cele şase nominalizări vor fi trimise miercuri după-amiază la Palatul Cotroceni.

”Sper ca de această dată domnul presedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca un candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România. Este important să asigurăm stabilitate, să dăm  dovadă de responsabilitate, şi cred că dincolo de lupta politică, de interesele personale, trebuie să primeze interesele României şi ale românilor”, a conchis Viorica Dăncilă.