35% dintre britanici s-au răzgândit și vor Brexit

brexit_36.jpg

Image source: 
pixabay.com

Boris Johnson este forțat să amâne ieșirea din Uniunea Europeană până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuși să încheie un acord.

Peste 50% dintre britanici cred că rezultatul referendumului din 2016 ar trebui să fie respectat și Marea Britanie să iasă din UE. O arată datele unui sondaj derulat recent citat de Telegraph. 54% dintre repondenți s-au pronunțat în favoarea Brexitului, 25% împotrivă iar 21% nu știu ce să răspundă. Mai mult, dintre cei care au votat pentru menținerea regatului britanic în blocul comunitar, 35% s-au răzgândit între timp.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat ieri în Parlament că sub nicio formă nu va amâna ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord, relatează Reuters.

Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marți în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forțat să amâne ieșirea din Uniunea Europeană până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuși să încheie un acord.