Tăriceanu: Alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului va fi contestată la CCR

melescanu_facebook.jpg

Image source: 
Facebook

Anunțul privind contestarea la CCR a fost făcut de șeful de partid al lui Meleșcanu, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a spus că a fost încălcat regulamentul de funcționare a camerei superioare a parlamentului.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că modul în care a fost ales Teodor Meleșcanu la șefia Senatului încalcă regulamentul de funcționare a forului legislativ, fapt pentru care intenționează să sesizeze Curtea Constituțională în acest sens.

„Constatăm, cei din grupul ALDE că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în plen, după ce a fost ales Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

Acesta a invocat un alt articol din Regulament potrivit căruia componența Biroului permanent este aleasă după desemnarea președintelui Senatului, fapt pentru care i-a invitat pe colegii senatori să voteze, în plenul de miercuri propunerile Biroului prmanent.

„Prevederile articolului 25 alineatul 1 care spune clar că propunerile pentru configurația Biroului permanent se propun după alegerea șefiei Senatului. Ca atare vă invit să votăm mâine și să facem propunerile pentru a da votul pentru structura Biroului permanent”, a conchis Tăriceanu.

Candiatul propus de PSD, senatorul ALDE, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului în urma unui al doilea tur de scrutin. El a obținut 73 de voturi, în timp ce senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost votată de doar 59 de parlamentari.  
După vot, Teodor Meleșcanu a anunțat că obiectivul său este recăpătarea respectului cetățenilor pentru Parlament:

”Vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un președinte echilibrat. Vârsta, experiența și integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului și încrederii cetățenilor în această instituție. (...) În toată activitatea mea politică, am servit țara mea, poporul meu și niciodată interesele politicienilor momentului înainte de a fi membru de partid, sunt român, sunt membru al grupului ALDE și voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016”, a afirmat Meleșcanu.